gris – 100 gr
| ou- o buc
| unt / ulei / margarina – o lingurita
| sare si piper dupa gust
Mod de preparare supa de galuste:
1. Gaina curata, spalata si proportionata o punem la fiert la un foc mic pentru 2 -3 ore. Gustul bun al unei supe, sau chiar a unui bors de gaina, este dat de focul incet, ca sa nu faca spuma si sa fie limpede.
2. Dupa o ora de fierbere se pune morcovul curatat si taiat fiecare in doua, iar ceapa, curatata si ea, se taie in patru si se pun asa alaturi de gaina. Totul se lasa la fiert pentru inca o ora sau doua.
3. Cand carnea este fiarta bine ( se verifica cu un cutit), se scoate morcovul si se taie rondele, iar apoi il punem inapoi in oala. Curatam cartofii si taiati cubulete, ii aruncam si pe ei in oala. Ulterior, punem si fideaua / taiteii de casa.
4. In timp ce fierb cartofii si fideaua sau taiteii, noi pregatim galustele. Prepararea galustelor nu necesita o adevarata arta, dar trebuie sa fim atenti la consistenta compozitiei, cat si la focul mic. Daca aceasta compozitie este mai consistenta, cu atat mai tari vor fi galustele, si nu vor fi chiar asa de moi cum am fi dorit noi. Iar focul dat la minim, ne asigura ca acele galuste vor ramane intregi fara a se sfarama. Imediat dupa ce s-a facut compozitia, o lasam inca 5 min., deoarece grisul va absoarbe din unt si, probabil va fi nevoie sa mai adaugati o lingura- doua de supa din oala. Se ia o lingurita, in prealabil inmuiata in apa, de compozitie si se pune in cratita. Una cate una, trebuie sa avem grija sa nu fie toate galustele in acelasi loc. Lasam sa fiarba asa inca 10 min., pentru a fi siguri ca sunt fierte bine.
5. La final, adaugam patrunjelul tocat marunt, punem capacul peste cratita, inchidem focul si lasam sa se patrunda aroma verdeturilor.
6. Supa de galuste este ideala dupa o raceala, fiind usoara si calda, ajuta organismul la recuperare, plus ca micilor strengari le plac galustele la nebunie!
O reteta recomandata de blogul culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|