Pentru un pranz copios va recomandam o reteta de ardei umpluti, preparati la cuptor.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ardei umpluti la cuptor:
1 kg de carne tocata pt sarmale
| 3 dovlecei mari
| 6 ardei si 5 rosii mari
| sare
| piper
| 2 lingurite de bulion
| apa
Mod de preparare ardei umpluti la cuptor:
Tocatura pt sarmale se face astfel: 7-800 g carne tocata (de preferinta vita si porc) se amesteca cu o ceapa mare, data prin razatoare sau taiata julien si calita, cu o ceasca de orez, eventual inmuiat in apa calda in prealabil, o felie de paine muiata in lapte, sare si piper dupa gust, verdeata tocata marunt.
Legumele se spala si se scobesc de miez, dovleceii se taie in jumatate (unele gospodine prefera dovleceii micuti pt umplut, dar noua ne plac aceia mari cu pulpa mai plina) apoi se umplu cu tocatura si se aseaza intr-o tava de aragaz inalta. Miezul de la legume noi nu il aruncam ci il tocam marunt, marunt si facem astfel un sos impreuna cu 1-2 lingurite de bulion, sare si piper, pe care il punem peste legumele umplute.
Am acoperit tava cu folie si am lasat la cuptor la foc potrivit cca 2 ore.
Cand a fost gata, am scos folia si am lasat sa se racoreasca.
Apoi am servit cu putina verdeata tocata proaspat si cu putina smantana.
Pofta buna!
O reteta oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|