300 g branza de vaci, proaspata
| 1 ou
| o lingura de gris
| 5 linguri de zahar
| un pachetel de zahar vanilat
| 2 maini de stafide
Mod de preparare placinte poale-n brau:
Mai intai am luat o lingura de lapte cald si l-am amestecat cu drojdie, cu putin zahar si o lingurita de faina. Asta a fost maiaua. Apoi am pus restul de lapte la fiert cu o lingura de ulei. Cand a dat in clocot, am luat ibricul deoparte si am adaugat o mana de faina amestecand des cu o lingura de lemn ca sa se omogenizeze aluatul. Am lasat la racit.
Faina am pus-o intr-un lighenas, am facut o gaura in mijloc si am pus acolo maiaua, ouale, sarea, untul si aluatul oparit. Am amestecat bine si am framantat pana cand am obtinut un aluat potrivit de tare, bun de intins. Am continuat framantatul adaugand cele 3 linguri de ulei ramase. Am framantat cca 15 minute apoi am lasat aluatul la dospit pana cand si-a dublat volumul.
Dupa aceea am impartit aluatul in mici turtite pe care le-am aplatizat cu mana in forma aproximativ patrata.
Am umplut fiecare placinta cu un amestec format din branza de vaci, ou, zahar, stafide, zahar vanilat si gris. Daca branza nu este indeajuns de grasa, se poate adauga putin unt sau smantana in umplutura.
Dupa care se aduna colturile placintei, cate doua, asa ca in pozele de mai jos:
Placintele se pun in tavi unse cu ulei sau cu unt solid.
Se mai lasa cca 15 minute la crescut, eventual pana cand cuptorul este bine incalzit, apoi se ung cu ou batut si se coc la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos si nu mai puteti astepta de mirosul care va imbie :) de regula placintele sunt gata in cca 40 de minute.
Cand se mai racoresc un pic, se desprind cu lama unui cutit de fundul tavii, se pudreaza si se servesc calde, aburinde aproape.
Pofta buna! :)
O reteta propusa de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|