O reteta usoara si foarte hranitoare.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru clatite cu spanac umplute cu pui:
Aluat clatite:
600 ml lapte
| 100 ml apa minerala
| 1 ou
| 250-300 gr faina
| o canuta de cafea de spanac tocat si scurs de zeama
| 2 catei de usturoi dati pe razatoare
| sare
| putin ulei pentru tigaie
Pentru umplutura:
3 cani de carne de pui tocata
| 1/2 ardei gras
| 2 cepe verzi
| o mana de masline
| sare, piper
| o cana de bulion
| busuioc
| organo
| 100 gr cascaval
Mod de preparare clatite cu spanac umplute cu pui:
Am facut aluatul de clatite amestecand ingredientele de mai sus si l-am lasat la rece cam o ora.
Apoi am pregatit clatitele si am ajustat aluatul din mers in functie de preferinte.
Puiul l-am fiert pentru o supa, l-am scos din zeama si am tocat si curatat carnea de pe oase.
Intr-o tigaie am calit usor ceapa cu ardeiul, am pus si carnea sa se aromeze alaturi de ele, am adaugat maslinele, am sarat si piperat dupa gust si am umplut cu aceasta compozitie clatitele.
In reteta originala se adauga si crema de branza la compozitie, eu am sarit acest ingredient pentru ca sotul nu consuma lactate. Am avut putin emotii ca "nu se va lega", dar nu au fost probleme.
Clatitele rulate si umplute le-am pus intr-un vas ceramic termorezistent si am turnat peste ele bulionul amestecat cu oregano si busuioc. La fina, peste portia mea, am pus si cascaval.
Se da la cuptor pentru 20-30 de minute sa aiba timp clatitele sa se balaceasca in sosul de tomate si sa se topeasca cascavalul.
Se servesc calde. Pofta buna!
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |