Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru clatite cu spanac umplute cu pui:Aluat clatite:
Pentru umplutura:
Am facut aluatul de clatite amestecand ingredientele de mai sus si l-am lasat la rece cam o ora.
Apoi am pregatit clatitele si am ajustat aluatul din mers in functie de preferinte.
Puiul l-am fiert pentru o supa, l-am scos din zeama si am tocat si curatat carnea de pe oase.
Intr-o tigaie am calit usor ceapa cu ardeiul, am pus si carnea sa se aromeze alaturi de ele, am adaugat maslinele, am sarat si piperat dupa gust si am umplut cu aceasta compozitie clatitele.
In reteta originala se adauga si crema de branza la compozitie, eu am sarit acest ingredient pentru ca sotul nu consuma lactate. Am avut putin emotii ca "nu se va lega", dar nu au fost probleme.
Clatitele rulate si umplute le-am pus intr-un vas ceramic termorezistent si am turnat peste ele bulionul amestecat cu oregano si busuioc. La fina, peste portia mea, am pus si cascaval.
Se da la cuptor pentru 20-30 de minute sa aiba timp clatitele sa se balaceasca in sosul de tomate si sa se topeasca cascavalul.
Se servesc calde. Pofta buna!
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.