Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de trandafiri cu mure:
    300 gr. petale trandafiri 500 gr mure 1,1 kg zahar 1 lamaie si jumatate 750 ml apa
Mod de preparare dulceata de trandafiri cu mure:

Se taie capatul alb al petalelor de trandafiri, ca in reteta de dulceata de trandafiri, apoi se adauga peste ele 3 lg de zahar,  zeama de la o lamaie si se framanta bine, ca sa lase sirop.

Murele, se spala si se pune peste ele, cam 1oo gr zahar.

Separat se fierbe zaharul cu apa sa formeze un sirop, cand s-a legat , se adauga petalele si murele si se mai lasa cam 20-25 min., apoi se opreste focul.

Pregatim borcanele si turnam dulceta fierbinte in ele, aqpoi le depozitam in camara cu capacul in jos.

Pofta buna!

O reteta recomandata de blogul culinarecufeteistete.blogspot.ro