Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta americana cu cirese:
    125 g unt 90 g zahar tos, plus o cantitate suplimentara pentru a presara pe deasupra 1 ou mare 250 g faina 1 ou mediu,batut cu 1 lingura de apa,pentru glazurat Umplutura : 1 kg de cirese coapte,fara samburi 100 g zahar tos 3 linguri de amidon 25 g unt ,cubulete


Mod de preparare tarta americana cu cirese:

Amestecati untul cu zaharul in robotul de bucatarie,pana se omogenizeaza. Adaugati oul si amestecati 30 de secunde .
Puneti faina si mai amestecati cateva secunde, pana cand aluatul devine uniform.
Framantati aluatul pe o suprafata tapetata cu faina. Formati o minge, inveliti-o in folie alimentara si lasati-o la frigider min. 30 de minute.

Impartiti aluatul in doua bucati, una de doua ori mai mare decat cealalta. Rulati bucata mare pe o suprafata tapetata cu putina faina pana capata grosimea unei monede. Potriviti-o intr-o tava de placinta cu diametrul de 23 cm, indepartand coca in exces de pe margini. Lasati-o la frigider 30 de minute.

Preincalziti cuptorul la 220 grade .
Pentru umplutura, amestecati, ciresele intr-un bol, cu zaharul si amidonul, apoi asezati-le in mod uniform pe suprafata placintei. Acoperiti cu bucatele de unt intreaga suprafata a umpluturii.
Ungeti marginile aluatului cu ou.

Rulati restul de aluat si taiati-l fasii lungi, cu latimea de 1 cm.
Aranjati fasiile deasupra placintei sub forma de gratar, indepartand tot aluatul care atarna pe margini. Ungeti cu ou suprafata placintei si presarati deasupra zahar tos .

Dati placinta la cuptor 10 minute, apoi micsorati flacara si o mai lasati 40 de minute, pana cand aluatul se rumeneste, iar umplutura incepe sa bolboroseasca.

Lasati-o sa se raceasca, apoi o puteti servi cu inghetata de vanilie.

Pofta buna !

Va astept sa-mi vizitati blogul pentru alte retete usoare si economice !


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)