Ingrediente necesare pentru creveti in unt cu patrunjel si chilli:
300 gr creveti
100-150 gr de unt
cam o lingura patrunjel verde proaspat, tocat foarte fin
fulgi de chilli proaspat macinati
sare dupa gust
Mod de preparare creveti in unt cu patrunjel si chilli:
Daca lucrati cu crevete congelat, scoteti-l cu jumatate de ora inainte din congelator pentru a scapa de eventualul exces de gheata care ar aduce prea multa apa in sos. Si asta pentru ca - din pacate - pungile ajung sa formeze uneori flori de gheata prin depozitare necorespunzatoare.
Puneti untul intr-o tigaie si lasati-l sa se topeasc si sa se incinga si apoi adaugati crevetii.
Mie imi place sa ii tot invart in tigaie, pentru a fi "imbaiati" cat mai temeinic in untul proaspat. Potrivesc la gust cu sare si adaug fulgii de chilli, proaspat dati prin rasnita pentru o aroma (si iuteala!) intensa si cat mai aproape de final patrunjelul verde, pentru ca acesta sa isi pastreze aroma proaspata in mijlocul untului.
Crevetii astfel preparati ii servesc alaturi de cartofi fierti si apoi prajiti in untur de rata sau gaina.