Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru orez cu ciuperci brune:
    500 g ciuperci champignon brune 250 g orez cu bob lung 250 ml vin alb sec 2 cepe mici 4 catei de usturoi 1 morcov mic (daca vrem ) condimente pentru orez care sa contina curcumina, nucsoara, coriandru sare si piper 50 g unt pentru calit


Mod de preparare orez cu ciuperci brune:

Cepele se toaca marunt, usturoiul se piseaza, morcovul se da prin razatoarea mare si se calesc in unt, intr-o cratita.
Dupa ce s-au rumenit, se adauga ciupercile taiate bucati (nu foarte mici). Se calesc impreuna cu celelalte ingrediente si se sting cu o cana de vin alb sec. Se adauga orezul cu apa sau supa (daca aveti), se condimenteaza si se baga la cuptor.
Se poate servi ca atare sau cu pui .
Eu am fript cateva ciuperci.


Pentru retete de sezon si alte preparate usoare va astept pe blogul meu: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

Pofta buna !


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)