5 / 6

Pancakes cu ovaz

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pancakes cu ovaz:

  • 50 g faina de ovaz
  • 2 oua
  • 2 lingurite ulei de cocos topit
  • 3 linguri chefir (sau sana)
  • 1 lingurita extract vanilie
  • (sau zahar vanilat)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 praf sare
  • 2 lingurite ulei cocos pentru uns tigaia

 

Mod de preparare pancakes cu ovaz:

Separati albusurile de galbenusuri. Intr-un castron bateti albusurile impreuna cu sarea pana obtineti o spuma densa. Separat, intr-un alt castron amestecati galbenusurile impreuna cu zaharul vanilat, scortisoara, laptele batut si uleiul de cocos. Incorporati faina de ovaz amestecata cu praful de copt.

La sfarsit adaugati albusurile batute spuma. Prima data puneti 3 linguri de albus batut si amestecati compozitia energic. Restul de albus il incorporati incet si delicat.

Intr-o tigaie non aderenta picurati cateva picaturi de ulei de cocos, lasati sa se incinga tigaia. Puneti 2 linguri din compozitia de pancakes in mijlocul tigaii si lasati sa se coaca. Atunci cand observati basicute la suprafata aluatului, intoarceti clatita cu ajutorul unei spatule. S-o intoarceti cu grija pentru ca este extrem de fragila!

Mai lasati pe cealalta parte timp de 1 minut dupa care transferati pe o farfurie. Continuati cu restul de aluat. Si cand va spun ca sunt fragede, nu exagerez! Eu am rupt una incercand sa o transfer din tigaie.

Deasupra lor puneti cateva feliute de banane sau orice alt fruct parfumat. Puteti pune miere sau siropul preferat, eu am optat pentru siropul de artar pe care il iubesc la nebunie!

O reteta propusa de blogul handreeachinesefood.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri