ghid pentru o viaţă împlinită

5 deserturi EXCELENTE, de pregatit in weekend

slide-ul 4 / 5
5 deserturi EXCELENTE, de pregatit in weekend: Negresa cu gem si bezea

Negresa cu gem si bezea

Dificulate: redusa

Ingrediente necesare pentru negresa cu gem si bezea:

Negresa chiar se face repede si e foarte, foarte buna.

Bon: se mixeaza 200 de grame de unt cu 200 de grame de zahar. Se adauga pe rand, 5 galbenusuri, 2 linguri cu varf de cacao, stinse cu putin lapte, 250 ml de lapte, 300 grame de faina, amestecata cu o lingurita plina de praf de copt. Se mixeaza pana se obtine o crema omogena. Se gusta, nu se poate altfel!

Compozitia rezultata se toarna în tava si se lasa la cuptorul încins la 180 de grade cam 20 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate, se lasa putin la racit.

In timp ce se coace blatul, se executa bezeaua. Cele 5 albusuri ramase se bat spuma cu 100 de grame zahar alb si 100 de grame zahar brun (asa am avut eu) la bain-marie. Sigur e ca trebuie sa iasa o compozitie care sa nu cada daca vasul în care se afla este rasturnat cu fundul în sus.

Blatul deja putin racorit se unge cu un strat subtire de gem de prune, iar deasupra se toarna crema de bezea. Se da la cuptor pana cand se face bezeaua.

O reteta testata si recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro

Voteaza reteta:

Scor: 5 din 6 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 deserturi EXCELENTE, de pregatit in weekend.

 
Setari Cookie-uri