3 / 6

Cuib de viespe cu nuci si merisoare

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru cuib de viespe cu nuci si merisoare:

  • 2 oua de casa
  • 900 grame faina
  • 5 grame drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 310 grame zahar
  • 120 grame zahar pudra
  • 100 grame unt sau margarina
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 grame nuci macinate
  • 100-130 grame merisoare

Mod de preparare ciub de viespe cu nuci si merisoare:

Incepeti prin a faramita drojdia intr-un bol la care se adauga putin lapte cat sa acopere drojdia, si un praf de zahar. Lasati la dospit pentru 15-20 de minute. Untul (50 de grame) se amesteca cu 150 grame zahar pana se topeste zaharul si se obtine o crema voluminoasa. Faina se amesteca cu drojdia, 150 grame de zahar, 50 grame unt si ouale, iar aluatul astfel obtinut se framanta bine, dupa care se lasa la dospit pentru 30 de minute. Dupa ce aluatul a dospit, se imparte in trei parti egale, la fel si crema de unt o portionati ca sa ajunga pentru trei parti de aluat.
Primul aluat se intinde cu sucitorul la un centimetru si se unge cu crema de unt peste care se presara nucile macinate si merisoare. Merisoarele le-am tinut in apa cam 10 minute inainte de a le presara peste aluat. Aluatul se face rulou si se taie cu grija sa nu se taseze prea tare, la distanta de doua degete.
Ungeti o tava cu ulei sau cu unt, sau folositi hartie de copt si intindeti cuiburile lasand distanta suficienta intre ele ca sa mai creasca pe parcursul procesului de coacere. Dupa ce le-ati asezat in tava, lasati inca 5 minute la dospit. Procedati la fel cu celelalte doua aluaturi, oricum va ramane timp sa le lasati si pe blatul de lucru pana se face tura anterioara. Dar pana atunci ar mai fi un amanunt de mentionat. Incalziti laptele si amestecati cu zaharul pudra, tineti pe foc pana se topeste zaharul, dar nu supraincalziti.
Reglati cuptorul la 185 grade si dupa ce s-a incalzit cuptorul, lasati exact 11 minute la copt dupa care retrageti din cuptor cuiburile si repejor turnati laptele usor incalzit intre spiralele cuiburilor de viespe, cam 3-4 linguri, iar astfel veti obtine un aluat extrem de pufos, usor umezit si moale. Reintroduceti tava in cuptor pentru inca 12-13 minute si cuiburile sunt gata.
 

O reteta recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro/

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri