Timp de preparare: 15 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata cu dovlecel:
    1 dovlecel 2 linguri cu otet de mere cu miere putina sare putin piper negru proaspat macinat jumatate de mana cu frunze de menta proaspata 1 lingura cu masline rondele 1 lingura cu ulei de masline si partea alba de la un fir de ceapa verde.

Mod de preparare in reteta de salata cu dovlecel:

Se spala dovlecelul, nu se decojeste, in schimb se taie rondele. Se elimina astfel codita. Se pune intre timp apa la fiert, cu sare, ori se pune pe foc dispozitivul de fierbere la aburi.
Se pun rondelele de dovlecel in dispozitiv ori in apa clocotita si se lasa doar cateva minute, cat sa se inmoaie dovlecelul. Se scot imediat rondelele si se trec prin jetul de apa rece. Apoi se sterg cu un prosop de hartie, bine de tot.Dupa aceasta se spala ceapa, se curata si se taie marunt. Se spala menta si se sterge cu un prosop, se taie marunt. Dupa aceasta se combina ceapa cu otetul, menta, sarea, piperul si uleiul. Se amesteca, dupa care se adauga dovlecelul si se baga la frigider. Se lasa mai mult timp, dupa care se poate servi.


Pofta buna!

Mai multe pe Sanatate acasa


O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)