200 g taitei de orez
| 350 g pulpa de porc (sau puteti pune carne gata tocata)
| 5 ciuperci de lemn uscate
| 1 bucata de ghimbir cat o nuca
| 2 catei de usturoi
| 2 cepe verzi
| 1 ardei iute (puteti suplimenta daca rezistati)
| 1 lingurita amidon
| 2 linguri sos de soia light
| 1 lingurita sos de soia dark
| 1 lingurita vin alb (trebuia de orez, dar nu am avut)
| 2 lingurite ulei de susan
| 2 linguri ulei de floarea soarelui
| putin piper si sare, daca nu e suficient sosul de soia
Mod de preparare furnici in copac:
Punem la inmuiat ciupercile uscate, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cele pe care le-am avut trebuiau tinute in apa calda vreo 10 minute, ceea ce am si facut .
Tocam carnea si o amestecam cu amidonul, vinul, sosul de soia dark, 1 lingurita ulei de susan. Lasam carnea la frigider cam 20 de minute, timp suficient cat sa pregatim restul ingredientelor.
Pregatim taiteii asa cum scrie pe ambalaj, dupa care ii clatim cu apa rece si ii scurgem. Tocam ghimbirul cubulete mici, la fel si partea alba a cepei si usturoiul. Tocam ardeiul iute, iar partea verde a cepei o taiem rondele. Cand urechile de lemn sunt gata, le clatim si le taiem fasii sau bucati.
Incingem in wok 1 lingura de ulei de floarea soarelui impreuna cu restul de ulei de susan si calim cateva secunde ardeiul iute. Adaugam ghimbirul, partea alba de la ceapa, usturoiul si le calim vreo 2 minute. Adaugam carnea si o calim pana se patrunde, amestecand des.
Adaugam ciupercile peste carne, apoi taiteii, sosul de soia light si restul de ulei de floarea soarelui. Amestecam totul, oprim focul si presaram partea verde de la ceapa.
Servim cand mancarea este calda, pentru ca iute este tot timpul.
Pe blogul Bucataria Furnicutilor veti gasi si alte retete delicioase.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|