Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu cirese: Pentru aluat:
    150 g unt 2 oua 3 linguri cu zahar o lingura cu coaja rasa de lamaie esenta de vanilie 50 ml apa un praf de copt 400 g faina
Pentru umplutura:
    1 kg cirese 3 linguri zahar 4 linguri pesmet 2 linguri gris
Mod de preparare tarta cu cirese:

Aluat:

Semixeaza untul cu zaharul, se adauga ouale, esenta, coaja de lamaie, apa si praful de copt amestecat cu faina. Se framanta bine. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 20 minute.
Umplutura:
Se spala ciresele, se rup coditele si se scot samburii. Se amesteca apoi, cu zaharul si grisul.

Asamblarea:
Se scoate aluatul de la frigider si se da deoparte un sfert din el, pentru decor. Din restul aluatului se intinde o foaie rotunda, care se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu putin pesmet. Se imbraca in aluat si pe peretii formei. Se inteapa din loc in loc cu o
furculita, apoi se presara cu doua linguri cu pesmet. Se aseaza ciresele si se presara peste ele celelalte doua linguri cu pesmet. Aluatul oprit se intinde in foaie subtire, din care se taie fasii lungi cu care se formeaza un gratar deasupra tartei. Se unge deasupra cu galbenus de ou si se presara mac.
Tarta se coace 25-30 minute.
Se poate servi pudrata cu zahar farin, stropita cu sirop de cirese sau cu o cupa de inghetata alaturi.

Va invitam pe blogul truedelights pentru a descoperi si alte retete delicioase.