Cum sa prepari cele mai bune paste la tine acasa

Paste cu sparanghel, creveti si busuioc

Paste cu sparanghel, creveti si busuioc

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente si mod de preparare paste cu sparanghel, creveti si busuioc:

Caleste in 3 linguri de ulei de masline 3 catei de usturoi 1 minut, apoi adauga sparanghelul spalat (dupa ce-i rupi partea fibroasa - indoaie-l, se va rupe singur unde trebuie). Lasa sparanghelul si usturoiul sa se distreze cateva minute impreuna in tigaie si apoi arunca peste o mana de creveti.

Dupa inca 3-4 minute la foc iute, toarna peste 2-3 rosii tocate si mai lasa totul sa bolboroseasca 5 minute. La sfarsit, agauga in tigaie si pastele fierte al dente + cateva frunzulite de busuioc rupte. Mie imi place sa mai las pastele+sosul pe foc cateva minute, ca pastele sa absoarba all the goodness si sa devina extra-aromate.

Cu niste parmezan deasupra, sunt perfecte!

O reteta recomandata de www.leblogpiquant.com/

 

 Paste Nadalini cu seminte, parmezan si sos pesto

Paste Nadalini cu seminte, parmezan si sos pesto

2 / 5

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru paste Nadalini cu seminte, parmezan si sos pesto:

  • 250 grame paste
  • 30 grame parmezan ras
  • sos pesto (cu fistic sau de care preferati)
  • un praf de chili per farfurie
  • 15 grame fistic crud taiat marunt
  • 15 grame seminte de susan
  • 15 grame muguri de pin
  • busuioc uscat sau proaspat
  • sare si piper dupa gust

Optional: peste afumat Novac si rosii cherry.

Mod de pregatire paste Nadalini cu seminte, parmezan si sos pesto:

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Puteti folosi orice alte paste, de exemplu spiralele. Scurgeti pastele si le amestecati cu sosul pesto, cam o lingura per portie. Am folosit sos pesto cu fistic pe care il aveam tot din Italia, a fost deosebit, insa puteti folosi orice alt sos pesto, cu busuioc asa cum se comercializeaza la noi in supermarket.
Asezati in farfurie si completati mai departe cu restul ingredientelor: seminte de susan, muguri de pin, fistic maruntit, parmezan, busuioc, sare, piper, chili si daca vreti puteti adauga si niste peste vidat taiat feliute sau cubulete (eu am folosit peste novac afumat intr-o salata si a fost foarte delicios), sau puteti pune si rosii cherry.

Pentru a descoperi si alte retete, accesati blogul culinariadaciana.blogspot.ro

 Tagliatelle cu trei feluri de branza

Tagliatelle cu trei feluri de branza

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tagliatelle cu trei feluri de branza:

200 de grame de tagliatelle se fierb conform instrucţionilor de pe pachet.

In acest timp, intr-o craticioara, se pune la incalzit laptele, cam 200 ml, cu o felie de unt. Se adauga 50 de grame de branza cu mucegai verde, 50 de grame de branza cu mucegai albastru si 50 de grame de branza de capra, o lingura de parmezan ras, piper proaspat macinat, dupa gust, si un pinch de nucsoara.

Mod de preparare tagliatelle cu trei feluri de branza:

Se lasa pana branzeturile incep sa se topeasca, eu am preferat sa simt, totusi, puţin consistenţa lor. Se adauga pastele, cu puţin din apa in care au fiert, daca este cazul, se tavalesc bine in amestecul de branzeturi pana la omogenizare si se servesc calde. Merge bine cu un pahar de vin alb alaturi.

Bon app’!
 

O reteta recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro

 Spaghete cu zucchini si rosii

Spaghete cu zucchini si rosii

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru spaghete cu zucchini si rosii:

  • 2 bucati zucchini
  • 1 conserva de rosii cuburi
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • busuioc
  • piper/sare
  • putin ulei
  • spaghete

 

Mod de preparare spaghete cu zucchini si rosii:

Intr-o tigaie caliti putin ceapa cu usturoiul pana lasa aroma. Puneti peste zucchini taiat feliute subtiri si mai lasati pe foc pana cand incepe sa se inmoaie zucchini - devine usor translucid.

Atunci adaugati conserva de rosii (daca e sezonul mergeti pe rosii proaspete, daca nu alegeti mai bine conserva decat chestiile gumoase din supermarketuri), potriviti cu sare si piper, adaugati putin busuioc si mai lasati sa fiarba la foc mic cam inca o jumatate de ora.

Intre timp fierbeti spaghetele si cand sunt gata amestecati-le cu sosul rezultat.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

 Spaghetti all\'Arrabbiata

Spaghetti all'Arrabbiata

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Spaghetti all'Arrabbiata:

  • 200 g paste (am folosit spaghetti, dar si penne sunt foarte bune)
  • o conserva rosii decojite in bulion (400 g)
  • 3-4 catei de usturoi
  • un praf de boia iute
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper

optional: parmezan ras, patrunjel tocat marunt

Mod de preparare Spaghetti all'Arrabbiata:

Fierbem pastele conform instructionilor, le scurgem si le pastram calde. Intr-o tigaie neaderenta, incalzim uleiul de masline si calim 1-2 minute usturoiul pisat sau tocat foarte marunt. Fiti pe faza, usturoiul nu trebuie sa se coloreze decat foaaaarte putin, dupa care adaugam rosiile tocate marunt, impreuna cu sosul lor, boiaua, sarea si piperul. Fierbem sosul cateva minute la foc mediu, apoi amestecam cu pastele si impartim bunatatea in farfurii. Putem presara pe deasupra patrunjel proaspat tocat sau parmezan ras. In oricare din variante sunt de vis

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/

Paste cu sparanghel, creveti si busuioc
 Paste Nadalini cu seminte, parmezan si sos pesto
 Tagliatelle cu trei feluri de branza
 Spaghete cu zucchini si rosii
 Spaghetti all\'Arrabbiata

Rezumat

Nu este nevoie sa cauti cele mai bune restaurante din oras pentru pastele perfecte. Le poti prepara chiar la tine acasa. Daca nu ai inspiratie, aceste retete s-ar putea sa te ajute. Iata-le

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri