Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa-crema de sfecla:
- 3-4 cartofi
- 1 ceapa
- putin ulei
- 4 linguri de faina
- busuioc, tarhon
- aprox 500 gr sfecla rosie
Mod de preparare supa-crema de sfecla:
Ceapa si cartofii taiati cubulete se calesc usor in putin ulei. Se pudreaza cu faina si adauga treptat aproximativ 1-1,5 litri de apa. Se adauga si sfecla, busuiocul si tarhonul si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.
Cand s-au fiert, fie se paseaza cu robotul de mana fierbinte fiind, fie se lasa sa se raceasca si se paseaza in blender.
Se serveste simpla sau cu crutoane.
Mie personal mi-a placut mult mai mult rece decat calda. Deci merge si ca o supa racoritoare de vara!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro