Nu cred ca mai este nevoie de nici un fel de descriere. Acest desert turcesc este un deliciu !
Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru baclava:
1 pachet foi de placinta
| 250 g unt topit
| 200 ml. miere
| 200 g zahar
| 200 g alune prajite
| 200 g nuci
| 500 ml. apa
| 2 plicuri zahar vanilinat
| esenta rom (dupa gust)
| un varf de cutit cu scortisoara
Mod de preparare baclava:
Nucile si alunele le zdrobim cu sucitorul sau le macinam la robot; le amestecam cu vanilia si scortisoara.
Untul se topeste.
Intr-o tava de marimea foilor pregatim prajitura: ungem tava cu unt topit cu ajutorul unei pensule si incepem cu prima parte: 4 foi unse individual si peste ele presaram din compozitia de nuci. A doua parte: 4 foi unse si peste ele presaram, peste toata suprafata, din compozitia de nuci. A treia parte: 3 foi unse - nuci- 1 foaie cu care acoperim si o ungem si pe ea, bine.
Portionam in patratele si dam tava la cuptor pana incepe sa se rumeneasca.
Siropul: zaharul se pune la fiert cu apa si se lasa pana se leaga putin.
Cand este gata, se ia de pe foc, se adauga mierea si esenta de rom. Mai punem pe foc 5 minute pana clocoteste si turnam peste intreaga suprafata a prajiturii.
Daca preferati prajitura mai groasa, folositi o tava mai mica decat marimea foilor si puneti fiecare foaie in indoita in doua.
Servim rece !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|