Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cus-cus exotic:
Mod de preparare cus-cus exotic:
Pieptul de pui se spala, se sterge si se asezoneaza cu sare si piper. Incingem, intr-o tigaie, putin ulei de masline si frigem pieptul de pui, la foc mic. Cand este gata se taie in bucatele si se lasa deoparte pana pregatim celelalte ingrediente .
Pregatim cuscus-ul conform instructiunilor dupa plic (prin fierbere, 5 minute ) sau se toarna 3 litri de apa clocotita peste el, acoperim cu folie de plastic si lasam sa se umfle. Se scurge surplusul de apa.
Am taiata marunt patrunjelul, am curatat un avocado si o portocala(fara partea alba , doar pulpa) pe care le-am taiat cubulete.
Am stors o portocala si o lamaie, am adaugat peste zeama lor ulei de masline, sare si piper. Acest dressing l-am turnat peste cuscus. Am amestecat usor si am continuat cu pieptul de pui taiat cubulete, patrunjelul, avocado si portocala .
Am servit alaturi de un Cocktail Campari Orange ! :)
50 ml. bitter Campari
150 ml. suc natural de portocale
cuburi de gheata
Deosebit de gustos !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)