Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru crema catalana:
    4 galbenusuri 600 ml lapte 2 linguri amidon coaja de la o lamaie 150 g zahar 1 baton de scortisoara un pliculet de zahar vanilat
Mod de preparare crema catalana:

Fierbem laptele cu coaja de lamaie, zaharul vanilat si batonul de scortisoara la foc mic, amestecand des. Cand aproape fierbe il luam de pe foc, il lasam cateva minute sa infuzeze aromele dupa care il strecuram.
Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si incepem sa turnam cate putin din laptele caldut.
Cand totul se omogenizeaza punem din nou pe foc amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Aici trebuie sa avem mare grija sa nu se prinda dar totusi sa fiarba suficient de mult pentru a se intari. Cand este gata turnam in vase, lasam sa se raceasca dupa care punem la frigider pentru cateva ore.

O reteta recomandata de blogul Bucataria Furnicutilor.