5 gustari de rontait in timp ce urmaresti Jocurile Olimpice

Pizza pe lipie

Pizza pe lipie

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pizza pe lipie:

Am uns lipiile cu cate o lingura de pasta de tomate, am presarat oregano uscat deasupra, apoi am pus niste felii de mozarella deasupra. Pe una am mai pus felii de chorizo, cateva ciupercute si un adrdei iute feliat. Pe cealalta am facut-o cu vintete si rosii uscate la soare tocate + un catel de usturoi ras, si am stropit-o cu ulei de masline extravirgin.

Dar puteti sa faceti o gramada de combinatii.. eu asta aveam ieri prin frigider care sa fie pizza-friendly. Le-am bagat in cuptor pentru 3-4 minute si gata!

O reteta recomandata de blogul www.leblogpiquant.com

 Covrigei - saratele - saleuri

Covrigei - saratele - saleuri

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru saleuri:

  • 450 gr faina
  • 100 gr untura
  • 125 gr margarina
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • 1 galbenus de ou ametecat cu 1 lingurita lapte
  • seminte de susan, chimen

Mod de preparare covrigei, saleuri, saratele:

Se pune drojdia la dospit pt 10 min in laptele caldut. Se freaca margarina cu untura, se adauga oul si sarea apoi drojdia dospita cu laptele si la final incorporam si faina. Se framanta pe o plansa pana nu se mai lipeste de degete. Sa lase sa respire 10 minute apoi intindem o foaie de cca 3 mm si decupam cu forma de covrigei, sau in cazul meu am decupat cu forma de stea de la biscuiti. Sau se pot face fasii, adica saleuri.
Ungem formele cu galbenusul de ou si presarem seminte de susan sau chimen sau chiar mac, dupa preferinte.
Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-18 min pana se rumenesc.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

 Biscuiti cu alune de padure si curry

Biscuiti cu alune de padure si curry

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru biscuiti cu alune de padure si curry:

  • 75 grame alune de padure macinate
  • 125 grame faina alba (sau faina integrala)
  • 75 grame faina spelta
  • un praf sare de mare;
  • 1/2 lingurita praf de curry;
  • 1/4 lingurita ienibahar proaspat macinat;
  • 1/4 lingurita sofran (sau chiar si mai putin);
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • 50 grame zahar brut pudra (sau miere);
  • 60 grame unt la temperatura camerei (unt ghee sau unt de cocos);
  • 25 ml sirop de agave;
  • 40 ml iaurt grecesc (lapte de soia sau de migdale).


Mod de pregatire biscuiti cu alune de padure si curry:

1. Alunele de padure se macina marunt intr-o rasnita. Ienibaharul se zdrobeste in mojar sau se macina cu rasnita.
2. Faina cernuta se amesteca bine cu sarea, curry, praful de alune, ienibaharul, sofranul si bicarbonatul de sodiu.
3. Dupa ce se omogenizeaza faina cu condimentele, se adauga zaharul si se amesteca.
4. Untul moale se amesteca cu siropul de agave si iaurtul grecesc.
5. Se incorporeaza toate ingredientele si se framanta timp de 5 minute pana se omogenizeze.
6. Aluatul se lasa intr-un bol, se acopera cu folie alimentara de plastic si se lasa la frigider peste noapte sau minim 5 ore.
7. Se scoate de la frigider, se framanta pe planseta presarata cu faina si se intinde la grosimea de 2 mm. Se decupeaza cu formele dorite si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
8. Se coc la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 10 minute.

O reteta recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro/

 Biscuiti sarati cu aluat de cartofi

Biscuiti sarati cu aluat de cartofi

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru biscuiti sarati cu aluat de cartofi:

  • 300 g cartofi
  • 200 g margarina
  • 1 praf de sare
  • 150 g telemea rasa
  • 200 g faina
  • 1 ou batut pentru uns biscuitii
  • 150 g cascaval ras pentru topping

Mod de preparare biscuiti sarati cu aluat de cartofi:

Cartofii curatati ii punem la fiert impreuna cu un praf de sare. Cand sunt gata ii lasam sa se raceasca apoi ii zdrobim si ii amestecam cu unutul pana obtinem un piure fin.A daugam branza rasa, apoi faina. Obtinem o bila de aluat pe care o lasam la odihnit 30 de minute in frigider. Intindem o foaie de aluat din care formam discuri. Biscuiteii astfel formati ii punem intr-o tava unsa cu unt, ii ungem cu ou batut (in oul batut am pus un varf de cutit de boia dulce pentru a da culoare mai multa biscuiteilor, boiaua nu schimba gustul ci doar culoarea! daca doriti puteti pune si asa ceva). Peste ei punem cascavalul ras, cand am ramas in pana de cascaval am inceput sa pun susan. Biscuiteii se coc in tava pana se rumenesc, si se servesc cu maaare placere!

Este inutil sa spun ca se potrivesc perfect cu berea, de asemenea reprezinta un snack perfect sau chiar aperitiv , cu diferite tipuri de branza sau pateu.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/

 

 Popcorn cu cacao si scortisoara

Popcorn cu cacao si scortisoara

2 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru popcorn cu cacao si scortisoara:

  • 2 pumni de boabe de porumb
  • 1 lingurita de pudra de cacao premium (o recomand pe aceasta)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar


Mod de preparare popcorn cu cacao si scortisoara:

Puneti boabele de porumb intr-o tigaie cu capac si tineti-le pe foc pana pocnesc toate. Puneti intr-un vas ingredientele de mai sus, turnati popcornul peste ele si amestecati bine.  Nu as recomanda sa ungeti cu ceva popcornul, atata cat este invelit de condimente este perfect!

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Pizza pe lipie
 Covrigei - saratele - saleuri
 Biscuiti cu alune de padure si curry
 Biscuiti sarati cu aluat de cartofi
 Popcorn cu cacao si scortisoara

Rezumat

Sa recunoasteam, toata lumea iubeste sa rontaie un popcorn, o prajiturica si mai putine fructe sau legume in timpul vizionarii unui film sau emisiunii. Pentru ca au mai ramas doar cateva zile pana la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Sochi, ne-am gandit sa ne preparam cateva gustari pe care sa le avem la indemana cand privim cu sufletul la gura competitiile de la Olimpiada.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri