Ingrediente necesare pentru biscuiti sarati cu aluat de cartofi:
300 g cartofi
200 g margarina
1 praf de sare
150 g telemea rasa
200 g faina
1 ou batut pentru uns biscuitii
150 g cascaval ras pentru topping
Mod de preparare biscuiti sarati cu aluat de cartofi:
Cartofii curatati ii punem la fiert impreuna cu un praf de sare. Cand sunt gata ii lasam sa se raceasca apoi ii zdrobim si ii amestecam cu unutul pana obtinem un piure fin.A daugam branza rasa, apoi faina. Obtinem o bila de aluat pe care o lasam la odihnit 30 de minute in frigider. Intindem o foaie de aluat din care formam discuri. Biscuiteii astfel formati ii punem intr-o tava unsa cu unt, ii ungem cu ou batut (in oul batut am pus un varf de cutit de boia dulce pentru a da culoare mai multa biscuiteilor, boiaua nu schimba gustul ci doar culoarea! daca doriti puteti pune si asa ceva). Peste ei punem cascavalul ras, cand am ramas in pana de cascaval am inceput sa pun susan. Biscuiteii se coc in tava pana se rumenesc, si se servesc cu maaare placere!
Este inutil sa spun ca se potrivesc perfect cu berea, de asemenea reprezinta un snack perfect sau chiar aperitiv , cu diferite tipuri de branza sau pateu.