Daca aveti pofta de ceva dulce si bun, va recomandam aceasta reteta de chec cu nuci si mere.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chec cu nuci si mere:
oua- 5 buc
| zahar – 5 linguri
| ulei – 5 linguri
| faina – 5 linguri
| esenta de vanilie- 1/2 lingurita
| nuci macinate – 100 gr
| mere – 2 buc
| glazura de caramel dr. Oetker – 1 plic
| praf de copt – 1 plic
| zahar pudra – 2 linguri
| suc de lamaie – 2 linguri
| + forma pentru chec / puding
Modul de prepare a retetei de Chec glazurat cu nuci si mere:
Pentru inceput, curatam merele de coaja si cotor, le taiem cubulete si le stropim cu sucul de lamaie. In doua vase separam galbenusurile de albusuri. Mixam zaharul cu galbenusurile pana devin o spuma, iar apoi adaugam treptat: faina, nucile macinate, praful de copt, esenta de vanilie.
Batem albusurile spuma si le incorporam in compozitie.
In tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina punem compozitia, iar la final, asezam in mod uniform si merele taiate cubulete. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si punem checul la copt pentru 40 de min.
Aproapte de expirarea timpului, pregatim glazura conform instructiunilor de pe ambalaj.
Scoatem checul si il asezam pe un platou. Turnam glazura deasupra checului si lasam pentru 10 min in frigider. Iar apoi il scoatem si pudram checul zu zahar pudra.
Este gata si va garantez ca e delicios !:)
Sa mancati acest chec glazurat cu nuci si mere cu mare pofta!
O reteta recomandata de blogul culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|