Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru melci din rulada cu caramel:

Foaia de rulada:

    4 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina esenta de vanilie

Crema caramel:

    200 g zahar 200 ml frisca lichida 100 g unt esenta de menta

Decor:

    bombonele ciocolata
Mod de preparare melci din rulada cu caramel:

Foaia de rulada:
Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta si faina. Se amesteca foarte usor. In tava de la aragaz (30 x 30 cm) se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul. Se coace 8-10 minute, in cuptorul deja incalzit la 180 de grade. Se scoate blatul din tava si se aseaza impreuna cu hartia, pe un prosop umed, se ruleaza cu totul si se lasa sa se raceasca.

 

Crema caramel:
Intr-un vas, se caramelizeaza zaharul. Cand acesta devine lichid si capata o culoare aurie, se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase (aprox. 10 minute). Se lasa sa se racoreasca putin, se adauga esenta si se amesteca bine.
 

Asamblarea:
Se desface foaia de rulada si se intinde crema caramel pe toata suprafata. Se ruleaza apoi, cu ajutorul hartiei, pornind de la ambele capete, creand o rola mai mare intr-o parte si una mai mica in cealalta, lasand 1 cm distanta intre ele. Rulada astfel impachetata, se lasa la frigider pana cand se incheaga crema. Se taie apoi, cu un cutit bine ascutit, in felii mai groase. Se folosesc drept ochi, bombonele colorate, lipite cu crema, iar drept antene, betisoare din ciocolata. Se pot pudra cu zahar sau se pot lasa ca atare. Decorul poate fi adaptat in functie de preferinte si de ce aveti prin casa.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro