Pentru ca este 1 iunie si fiecare dintre noi se gandeste cu ce sa isi mai rasfete copilul, va propun o rulada cu crema caramel in forma de melci haiosi. Vor fi o incantare pentru copii si nu numai.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru melci din rulada cu caramel:
Foaia de rulada:
4 oua
| 4 linguri zahar
| 4 linguri faina
| esenta de vanilie
Crema caramel:
200 g zahar
| 200 ml frisca lichida
| 100 g unt
| esenta de menta
Decor:
bombonele
| ciocolata
Mod de preparare melci din rulada cu caramel:
Foaia de rulada:
Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta si faina. Se amesteca foarte usor. In tava de la aragaz (30 x 30 cm) se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul. Se coace 8-10 minute, in cuptorul deja incalzit la 180 de grade. Se scoate blatul din tava si se aseaza impreuna cu hartia, pe un prosop umed, se ruleaza cu totul si se lasa sa se raceasca.
Crema caramel:
Intr-un vas, se caramelizeaza zaharul. Cand acesta devine lichid si capata o culoare aurie, se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase (aprox. 10 minute). Se lasa sa se racoreasca putin, se adauga esenta si se amesteca bine.
Asamblarea:
Se desface foaia de rulada si se intinde crema caramel pe toata suprafata. Se ruleaza apoi, cu ajutorul hartiei, pornind de la ambele capete, creand o rola mai mare intr-o parte si una mai mica in cealalta, lasand 1 cm distanta intre ele. Rulada astfel impachetata, se lasa la frigider pana cand se incheaga crema. Se taie apoi, cu un cutit bine ascutit, in felii mai groase. Se folosesc drept ochi, bombonele colorate, lipite cu crema, iar drept antene, betisoare din ciocolata. Se pot pudra cu zahar sau se pot lasa ca atare. Decorul poate fi adaptat in functie de preferinte si de ce aveti prin casa.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | |