Timp de preparare: 10 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de broccoli:

    1 buchet de broccoli (tulpina plus floare sau floreta)

    100 de grame de masline

    400 de grame de ciuperci proaspete

    putin ulei de masline

    sare

    piper negru macinat

    1 ceapa uscata, dar se poate folosi si ceapa verde.



Mod de preparare salata de broccoli:

Broccoli se spala bine cu apa rece. Ciupercile se taie usor, in felii. Se pune apa la fiert, cu sare. Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga broccoli, se lasa sa fiarba doar 3-4 minute, apoi se scoate si se trece imediat prin jetul de apa rece sau se tine gheata peste broccoli. Ciupercile se fierb tot partial. Procedati asa daca nu aveti dispozitiv de fierbere la aburi.

Dupa ce ati fiert, partial, legumele ( ca sa le pastrati nutrientii), scurgeti-le de apa si dati-le deoparte. Tulpinile de la broccoli se taie marunt si se adauga in salata, intrucat si in aceasta parte din legume stau nutrienti.

Se adauga ceapa taiata marunt, maslinele, sare, piperul si uleiul. Se amesteca, se pot servi alaturi crutoane.

Ingredientele folosite pentru aceasta reteta de aperitiv sunt pentru circa 2 persoane, iar timpul necesar este de circa 15 minute.


O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)