4 / 5

Placinta de morcovi

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru placinta de morcovi:

  • 3 morcovi
  • 3 oua
  • 4 linguri zdravene de faina
  • 100 ml ulei
  • un praf de copt
  • 2-3 linguri de zahar
  • o lingurita scortisoara macinata
  • putin unt (pentru unsa tava de copt) 


Mod de preparare placinta de morcovi:

Morcovii ii curatam, ii spalam, ii dam pe razatoarea marunta. Intr-un bol spargem ouale si le batem putin laolalta cu zaharul, adaugam uleiul si morcovii si amestecam bine compozitia sa se omogenizeze.
Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt si o turnam in compozitia cu oua si zahar, mixam bine, adaugam si scortisoara, omogenizam aluatul si….. gata aluatul. Sau, ma rog, aproape gata.
Pregatim tava – fie o ungem cu unt fie o tapetam cu o foaie de copt, apoi turnam aluatul si dam la cuptor preincalzit la o temperatura medie (160-177 grade) cam 30 de minute sau pana trece testul scobitorii (adica sa iasa curat din aluat atunci cand il infigem in mijlocul prajiturii) – depinde si de cuptor.
Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca…
 

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri