ghid pentru o viaţă împlinită

4 placinte calde, de preparat iarna

slide-ul 4 / 4
4 placinte calde, de preparat iarna: Placinta de morcovi

Placinta de morcovi

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru placinta de morcovi:

  • 3 morcovi
  • 3 oua
  • 4 linguri zdravene de faina
  • 100 ml ulei
  • un praf de copt
  • 2-3 linguri de zahar
  • o lingurita scortisoara macinata
  • putin unt (pentru unsa tava de copt)

Mod de preparare placinta de morcovi:

Morcovii ii curatam, ii spalam, ii dam pe razatoarea marunta. Intr-un bol spargem ouale si le batem putin laolalta cu zaharul, adaugam uleiul si morcovii si amestecam bine compozitia sa se omogenizeze.
Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt si o turnam in compozitia cu oua si zahar, mixam bine, adaugam si scortisoara, omogenizam aluatul si….. gata aluatul. Sau, ma rog, aproape gata.
Pregatim tava – fie o ungem cu unt fie o tapetam cu o foaie de copt, apoi turnam aluatul si dam la cuptor preincalzit la o temperatura medie (160-177 grade) cam 30 de minute sau pana trece testul scobitorii (adica sa iasa curat din aluat atunci cand il infigem in mijlocul prajiturii) – depinde si de cuptor.
Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca…

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro

Voteaza reteta:

Scor: 3 din 2 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 4 placinte calde, de preparat iarna.

Alte prezentari din sectiunea Retete culinare