ghid pentru o viaţă împlinită

4 placinte calde, de preparat iarna

slide-ul 1 / 4
4 placinte calde, de preparat iarna:  Placinta cu branza

Placinta cu branza

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru placinta cu branza:

  • 2 blide de faina
  • un pic de " țaic" (drojdie)
  • branza un pic sarata - telemea sau burduf
  • apa
  • 3-4 cepe (verzi)
  • - eu am adaugat si marar -
  • optional smantana, untura
  • apa cat cere aluatul

Mod de preparare placinta cu branza:

Se framanta aluatul si se lasa sa dospeasca 45 minute-1 ora. Se taie cam jumatate din aluat si se intinde o foaie rotunda de 1-2 degete peste care se pune branza amestecata cu ceapa (usor calita) si mararul.
Eu pe foaia din mijloc am pus branza facuta de mine si sarata ulterior.

Din cealalta parte a aluatului taiati o bucatica pentru impletitura si restul intindeti din nou in forma rotunda. Puneti peste prima parte si strangeti cu degetele din loc in loc.

Puneti impletitura peste si mai adaugati un rand de branza. Puteti unge si cu un ou deasupra. Lasati la cuptor pana se rumeneste.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

Voteaza reteta:

Scor: 3 din 2 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 4 placinte calde, de preparat iarna.

 
Setari Cookie-uri