Fursecuri in trei culori – pe cat de aratoase, pe atat de usor de facut si de gustoase.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru fursecuri in trei culori:
125 g unt
| 1 ou
| 100 g zahar pudra
| 2 linguri lapte
| 200 g faina
| esenta de vanilie
| 1 lingurita praf de copt
| 1 lingura cacao
| colorant rosu alimentar sau suc din sfecla rosie
| nuca de cocos
Mod de preparare fursecuri in trei culori:
Se amesteca untul cu zaharul si galbenusul de ou, se adauga esenta si faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele. Aluatul obtinut se imparte in trei bile egale. Una va ramane alba, in a doua se pune cacao, iar in cea de-a treia se adauga colorantul rosu. Se mai adauga faina daca este necesar. Colorantul rosu poate fi inlocuit cu suc de sfecla rosie proaspat stors.
Cele trei bile de aluat se modeleaza in forma de cilindri, apoi se unesc, se ung cu albus de ou, se trec prin nuca de cocos si se ruleaza in folie alimentara. Se lasa la frigider pentru 2-3 ore. Se taie apoi cu cutitul, in felii mai groase care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coc fursecurile timp de 15-20 minute.
O reteta recomandata de blogul truedelights.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|