Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gem din capsuni, banane si menta:
    500 g de capsuni 2 banane mari 1  cana mare de zahar 3  fire de menta putina sare de lamaie
Mod de preparare gem din capsuni, banane si menta:

Am spalat capsunile si le-am lasat la scurs, apoi le-am taiat in patru si am pus zaharul peste ele. Nu erau prea mari, dar vroiam sa se zdrobeasca in timpul prepararii. Doar fac gem, nu dulceata...
Cand s-a topit zaharul, am pus capsunile la foc mediu. Cand compozitia aflata pe foc s-a ingrosat, am zdrobit bananele si le-am stropit cu zeama de lamaie si le-am pus peste capsuni.
A fiert gemul acesta cam 20 de minute. Cand am probat daca s-a legat, era destul de tare incâa sa nu curga de pe felia de paine ori din lingurita, desi, din cauza bananelor, are o consistenta diferita de celelalte gemuri.
La final am adaugat menta: trei crengute zdravene. Puteti pune si cateva picaturi de esenta de menta, daca vi se pare ca nu se simte destul aroma mentolata.

O reteta recomandata de blogul bucatereli la borcan.