Va recomand sincer aripile de pui Buffalo - sunt fantastice, crocante si picante datorita sosului iute in care sunt imbracate. Americanii le servesc cu un sos racoritor din smantana.
Preparatul apartine bucatariei americane, prezent in meniurile multor restaurante de peste ocean, care merge de minune cu o bere rece. Este inca o reteta din cartea - Bucataria lumii- a luai Gordon Ramsay.
Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru Aripi de pui Buffalo cu sos de smantana si ceapa verde:
10 aripi de pui
| 4 linguri cu faina
| o lingurita cu boia de ardei dulce
| 1/2 lingurita cu boia iute
| putin piper
| sare de mare
| Ingrediente pentru sosul picant:
| 50 gr. unt
| 1 lingura cu sos iute sau pasta de ardei iute
| 3 linguri cu passata de rosii (suc de rosii concentrat)
| 2 catei de usturoi tocati marunt
| 1/2 lingurita boia de ardei iute
| Ingrediente pentru sosul de smantana:
| 150 ml. smantana
| 4 linguri cu maioneza
| un fir de ceapa verde
| sare de mare
| piper negru
| o lingurita cu zeama de lamaie
Mod de preparare:
Amestecam ingredientele uscate si le presaram peste aripile de pui; le pudram bine pentru ca acestea sa fie acoperite uniform. Acoperim si le dam la frigider o ora.
Intre timp pregatim sosul iute si punem intr-o tigaie mica untul, cand s-a incins adaugam usturoiul si il calim putin, apoi sosul iute, boia iute, passata de rosii si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se omogenizeaza bine. Lasam sa se raceasca.
Pentru prajirea aripilor, incingem un strat de 7 cm de ulei intr-o tigaie adanca si le prajim timp de 10 - 15 minute pana cand se rumenesc si devin crocante. Le scoatem pe o tava tapetata cu hartie-prosop, sa se absoarba uleiul in exces si le pastram calde pana le prajim pe toate.
Punem aripile crocante intr-un bol mare, turnam deasupra sosul iute si le amestecam pana le imbracam bine .
Sosul de smantana il pregatim in felul urmator :
Intr-un castron amestecam bine smanatana, maioneza, ceapa verde tocata marunt, sarea, piperul si zeama de lamaie .
Servim aripile calde cu felii de lamaie si sosul de smantana si ceapa verde.
Gustul este inedit.
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|