Preparatul apartine bucatariei americane, prezent in meniurile multor restaurante de peste ocean, care merge de minune cu o bere rece. Este inca o reteta din cartea - Bucataria lumii- a luai Gordon Ramsay. Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Aripi de pui Buffalo cu sos de smantana si ceapa verde:
    10 aripi de pui 4 linguri cu faina o lingurita cu boia de ardei dulce 1/2 lingurita cu boia iute putin piper sare de mare Ingrediente pentru sosul picant: 50 gr. unt 1 lingura cu sos iute sau pasta de ardei iute 3 linguri cu passata de rosii (suc de rosii concentrat) 2 catei de usturoi tocati marunt 1/2 lingurita boia de ardei iute Ingrediente pentru sosul de smantana: 150 ml. smantana 4 linguri cu maioneza un fir de ceapa verde sare de mare piper negru o lingurita cu zeama de lamaie


Mod de preparare:


Amestecam ingredientele uscate si le presaram peste aripile de pui; le pudram bine pentru ca acestea sa fie acoperite uniform. Acoperim si le dam la frigider o ora.

Intre timp pregatim sosul iute si punem intr-o tigaie mica untul, cand s-a incins adaugam usturoiul si il calim putin, apoi sosul iute, boia iute, passata de rosii si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se omogenizeaza bine. Lasam sa se raceasca.


Pentru prajirea aripilor, incingem un strat de 7 cm de ulei intr-o tigaie adanca si le prajim timp de 10 - 15 minute pana cand se rumenesc si devin crocante. Le scoatem pe o tava tapetata cu hartie-prosop, sa se absoarba uleiul in exces si le pastram calde pana le prajim pe toate.
Punem aripile crocante intr-un bol mare, turnam deasupra sosul iute si le amestecam pana le imbracam bine .

Sosul de smantana il pregatim in felul urmator :
Intr-un castron amestecam bine smanatana, maioneza, ceapa verde tocata marunt, sarea, piperul si zeama de lamaie .

Servim aripile calde cu felii de lamaie si sosul de smantana si ceapa verde.


Gustul este inedit.
 


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)