Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata cu cacao, stafide si rom:
    1 litru frisca lichida 4 oua 300 ml. lapte 300 gr. zahar 50 gr. cacao 2-3 fiole cu esenta de rom stafide (dupa preferinta)

Mod de preparare inghetata cu cacao, stafide si rom:

Mixam ouale cu zaharul pana devin crema si adaug laptele; amestecam pana  se omogenizeaza .
Punem compozitia pe foc mic si lasam pana incepe sa fiarba si sa se ingroase. Amestecam in tot timpul sa nu se lipeasca. Dam la o parte si punem cacaoa si esenta de rom.
Lasam sa se raceasca complet si o adaugam peste frisca batuta. Incorporez aceasta crema in frisca, amestecand usor cu o lingura mare. Adaugam stafidele. Turnam intr-o cutie cu capac si dam la congelator 3-4 ore .


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)