Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necsare pentru risotto cu carne de porc:
    1 cana cu orez pentru risotto (Scotti) 500 g pulpa de porc 1 morcov 1 pahar cu vin alb sec 50 g unt sare ulei de masline sau floarea soarelui


Mod de preparare risotto cu carne de porc:
 

Spalam carnea si o taiem cuburi. Incingem intr-o tigaie cateva linguri cu ulei de masline sau floarea soarelui si punem carnea la rumenit, la foc mic. Morcovul se curata si se taie cubulete mici. Cand carnea s-a prajit, o scoatem si punem morcovul la calit in uleiul ramas. Se scoate peste carne si se lasa deoparte .
Spalam orezul bine si il punem la fiert intr-o oala in care adaugam 3 cani de apa si sare. Lasam sa fiarba 10 minute si turnam paharul de vin alb sec ; lasam in continuare sa fiarba, la foc mic, pana se inmoaie bobul.
Cand este gata, inchidem focul si adaugam peste orez, untul, carnea ,morcovul si amestecam usor .
Daca nu avem unt turnam putin ulei ramas de la prajit .
Daca orezul, desi e fiert , are prea multa zeama, dupa ce adaugam untul, carnea si morcovul, dam la cuptor incins pentru 15 minute.
Acoperim oala cu folie de plastic si lasam asa 15 minute .
Noi am servit cu salata mixta (rosii ,ardei kapia rosu,ardei iute verde si castravete) asezonata cu ulei de masline si sare.


POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT !



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)