Va poftesc la masa, sa serviti cateva chiftelute si un sos delicios, preparate dupa gustul meu! De gustibus non disputandum!
Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftelute cu susan:
1 kg carne tocata,amestec(vita si porc).
| 1morcov mediu
| 1 cartof mare
| 1 ceapa medie
| 2 oua
| 1 legatura marar
| putin patrunjel
| 1/2 lingurita cimbru
| boia dulce si iute ,dupa gust
| sare
| 100 gr. seminte de susan
Mod de preparare chiftelute cu susan:
Dam prin razatoarea mica morcovul si cartoful, le stoarcem de zeama si le adaugam peste carnea tocata. Usturoiul se zdrobeste, ceapa,mararul si patrunjelul se toaca marunt si se pun peste compozitia cu carne. Condimentam dupa gust si punem ouale. Toata aceasta compozitie se omogenizeaza bine si incepem sa formam bilute mici pe care le tavalim prin seminte de susan .
Aceste chiftelute foarte gustoase le putem praji in baie de ulei dupa care le scoatem pe un servet de hartie, sa absoarba grasimea sau le putem coace in cuptor, pe hartie de copt!
Sos tzatziki cu avocado
Ingrediente :
1 castravete mare
| 1 avocado
| 250 gr iaurt tip grecesc (10% grasime)
| 3 catei usturoi
| 1 legatura marar
| sare si piper
| 1 lingura de ulei de masline
Mod de preparare:
Am imbogatit acest sos tzatziki, cu avocado ,pentru a-i da un plus de savoare,vitamine si consistenta. Castravele se spala si se rade prin razatoarea mare ,apoi se sareaza si se lasa intr-o sita sa se scurga de apa. In acest timp zdrobim cateii de usturoi, punem peste ei un strop de sare, ulei de masline si se freaca cu o lingura pana devin lipiciosi .
Scoatem pulpa de avocado, o zdrobim cu o furculita, o adaugam peste usturoi si amestecam .
Punem si iaurtul, mararul tocat marunt, castravetele foarte bine scurs, piper si sare, daca mai este nevoie si omogenizam .
Este un sos foarte sanatos si revigorant !
Va astept pe blogul meu pentru alte surprize culinare. :)
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |