Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru clatite gratinate:
    o portie de clatite, reteta aici 500 gr ciuperci o ceapa medie usturoi sare piper marar ulei o lingura faina un pahar cu apa cascaval iaurt
Mod de preparare clatite gratinate:

Se pregateste compozitia de clatite si se lasa sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura.
Curatam ciupercile de coaja, sau le spalam cu un burete( cum preferati), le tocam si procedam la fel cu ceapa si verdeata, usturoiul se piseaza si se adauga in compozitie dupa gust.
Se caleste in ulei incins ceapa, apoi ciupercile, verdeata, usturoiul, se desface faina in apa si se toarna peste ciuperci, se lasa 10 min la fiert la foc mic. Se condimenteaza cu sare si piper.Se aseaza o lingura de umplutura pe fiecare clatita si se ruleaza. Se aseaza intr-o tava unsa cu margarina, se rade cascaval pe deasupra.
Se tine in cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste frumos si se serveste cu un sos preparat din iaurt, usturoi dupa gust, sare si un strop de ulei de masline.

O reteta oferita de blogul Poetagurmanda.