2 / 6

Cartofi la cuptor cu boia, chimen si usturoi

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cartofi la cuptor cu boia, chimen si usturoi:

  • 6 cartofi mari
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita chimen
  • putin ulei
  • 2 lg patrunjel fin tocat
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper

 

Mod de preparare cartofi la cuptor cu  boia, chimen si usturoi:

Cartofii curatati, spalati si taiati ii puneti intr-un vas si presarati peste ei boiaua, chimenul si ii stropiti cu putin ulei. Amestecati bine sa se acopere fiecare cartof si apoi ii intindeti intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ii dati la cuptor la flacara medie - mare si ii intoarceti cand vedeti ca incep sa se rumeneasca.

Cand s-au facut cartofii ii scoateti si pregatiti sosul de usturoi.

Amestecati intr-un vas larg (in care sa incapa cartofii) sucul de lamaie, patrunjelul, usturoiul dat pe razatoarea fina, sarea si piperul. Adaugati cartofii (cu uleiul ramas in tava) si amestecati usor sa nu se sfarme.

Serviti cu o friptura simpla si garantez ca veti face senzatie.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri