Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chili con carne:
    600 gr. carne tocata amestec, de buna calitate 500 gr. fasole rosie fiarta, la conserva 1 ceapa mare 4 catei usturoi 2 rosii 1 cutie cu rosii cuburi 2 ardei rosii kapia 1 ardei gras galben 2 ardei iuti 1 lingurita chimen 1 lingurita oregano 1 lingurita cimbru 1 lingurita paprika dulce 1 lingurita paprika iute 1 lingurita sare 2 foi de dafin

Mod de preparare chili con carne:

Pentru inceput spalam si taiem cuburi ardeii, rosiile, ceapa. Usturoiul se taie foarte marunt. Incingem 4 linguri cu ulei de masline si punem carnea la calit pentru 5 minute, apoi adaugam ceapa, usturoiul si lasam sa se inmoaie. Urmeaza condimentele, le inabusim 2 minute si adaugam rosiile crude, ardeii, rosiile din conserva si fasolea .

Lasam sa clocoteasca, la foc mic, pana se formeaza un sos gros.
Este o mancare delicioasa si am servit-o cu pita .

Optional puteti adauga, la mancare, naut sau porumb din conserva !

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)