O mancare satioasa si usor de preparat. Excelenta pentru cei care nu prefera carnea sau tin post.
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru sarmale de post:
2 linguri de pasta de rosii
| 2 verze murate ( ca sa nu fie prea sarate, se pot lasa putin in apa)
| 2 frunze de dafin
| 200 de grame de mieji de floarea-soarelui
| 250 de grame de arpacas
| putin ulei de floarea-soarelui
| 3 morcovi mici
| o telina mica
Mod de preparare sarmale de post:
Legumele se spala si se toaca marunt. Se pune uleiul in tigaie ( 2-3 lingurite), se lasa se incinga si se adauga legumele, treptat. Se calesc foarte rapid. Se adauga si pasta de rosii, semintele, dar si arpacasul. La final, se ia cu o paleta umplutura si se pune, cate putin, pe o foaie de varza, dupa care se ruleaza. Cand sunt gata toate sarmalele, se adauga in vas, se condimenteaza si ( se mai pune si varza tocata pe fundul vasului, dar si deasupra), se baga vasul in cuptorul incalzit, la foc mediu.
Pofta buna!
O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|