Un desert nemaipomenit cu crema de cafea.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura Mocca:
Blatul:
3 oua
| 3 linguri de zahar
| 2 linguri de ulei
| 2 linguri de rom
| zeama si coaja de la o lamaie mica
| un plic de zahar vanilat
| un plic de praf de copt
| 5 linguri de faina
| o lingura de alune macinate
Crema de cafea:
100 g unt
| 100 ml frisca lichida
| 5 linguri de zahar pudra
| o lingurita de rom
| 5-6 lingurite de cafea foarte tare (o ceasca de apa si 2 linguri pline de cafea, dupa care se strecoara foarte bine inainte de a o incorpora in crema; un expresso ar fi fost excelent)
| o mana de stafide macerate in alcool.
| - glazura duo de la dr. Oetker
Mod de preparare prajitura Mocca:
Pentru blat am facut un pandispan (fiecare il face asa cum s-a obisnuit). Aluatul l-am pus in tava de chec unsa cu ulei si am dat la cuptor la foc potrivit cca 20-25 de minute, sau pana cand scobitoarea iese curata.
Intre timp am facut crema, mixand mai intai untul cu zaharul, apoi adaugand cate putin din frisca lichida pana cand crema a devenit pufoasa. Apoi cate una-doua ligurite odata, am pus esenta de cafea si romul, mixand de fiecare data pana la completa omogenizare.
Cand checul s-a racit complet, l-am taiat in 3 parti egale pe orizontala, am umplut fiecare blat cu crema peste care am presarat cateva stafide. Peste ultimul blat am turnat glazura, respectand indicatiile de pe plic.
Am lasat la rece cateva ore apoi am portionat si am servit.
Mie mi-a iesit crema foarte moale, si nu am mai insiropat blaturile, dar daca va reuseste o crema pufoasa si ferma, blaturile se pot insiropa, dupa preferinta.
Pofta buna!
Pe blogul Caietul cu retete veti gasi o varietate de retete delicioase.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |