Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata de creveti:
- creveti
- 1-2 lingurite cu varf de usturoi pudra
- 2 linguri generoare de smantana grasa
- o mana de patrunjel verde
- 1-2 rosii
- 1 ardei gras
- paine - franzela franceza
- ulei de masline
Mod de preparare salata de creveti:
Am decongelat crevetii si i-am scurs bine de zeama lasata. I-am pus intr-o tigaie la foc mic. Ei oricum mai lasa zeama si in curand vor fierbe in suc propriu. Cand incep sa dea in clocot adaugati usturoiul si smantana. Mai lasati sa fiarba putin si adaugati patrunjelul verde. Opriti focul.
Goliti cu o lingurita rosiile de miezul zemos (sosul e deja suficient de bogat!) si taiati-le cubulete.
Taiati cubulete si ardeiul gras - alegeti o culoare complementara, de exemplu galben.
Amestecati intre creveti.
Este alegerea voastra ce faceti cu sosul. Puteti sa il scurgeti, eu am preferat sa il pastrez pentru ca este foarte aromat.
Taiati cateva felii de paine si stropiti-le cu ulei. Incingeti o tigaie si prajiti painea pana devine aurie si crocanta - daca vreti un plus de usturoi ii puteti adauga si usturoi.
Asezati feliile pe un platou si peste ele puneti salata de creveti.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro