3 / 5

Taitei de ou cu pui si legume

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru taitei de ou cu pui si legume:

  • 4 pulpe de pui fara piele dezosate
  • 200 g taitei cu ou
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 tija de telina
  • 1 fir de praz
  • 2 catei de usturoi
  • 3 lingurite ulei vegetal
  • 1/2 lingurita de sos de soia dark
  • 4 lingurite de sos de soia light
  • 1 lingurita de vin de orez (alcool)
  • 1 lingurita amidon
  • 1 praf de sare


Mod de preparare taitei cu pui si legume:

Pulpitele de pui se taie bucati mici, se pun intr-un castron si se adauga peste ele un pic de sare, jumatatea de lingurita de sos de soia dark, 1 lingurita de sos de soia light, vinul de orez, amidonul, se amesteca bine si se da la frigider 20 de minute. Taiteii ii punem in apa clocotita cu sare, ii lasam 4 minute apoi ii trecem printr-un jet de apa rece si ii lasam sa se scurga. Intre timp pregatim legumele: usturoiul il tocam marunt, prazul il taiem fasiute, morcovii, ardeiul si tija de telina in feliute taiate oblic. Incingem o lingurita de ulei in wok, adaugam carnea de pui si o prajim. O scoatem din wok si o punem deoparte pe o farfurie, reasezam tigaia pe foc cu restul de ulei si adaugam usturoiul, apoi partea alba de la praz, telina si morcovii. Amestecam totul pret de cateva secunde apoi adaugam si ardeii. Punem apoi si carnea de pui prajita. Mai lasam pe foc pana se imbina totul, apoi adaugam taitetii de ou, un praf de sare si cele 3 lingurite de sos de soia light ramase. Amestecam totul si adaugam si partea verde de la praz. Servim in boluri individuale

Acesti taitei sunt satiosi si tare gustosi!

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri