Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru varza noua cu carne:
    1 Kg pulpa de porc taiata cuburi 3 verze noi , medii 1 cutie cu rosii cuburi 3 linguri cu bulion 1 legatura marar 2 lamai (zeama) 200 ml. ulei sare si piper


Mod de preparare varza noua cu carne:

Tocam varza , o amastecam bine cu sare si zeama de la cele doua lamai si o lasam 2-3 ore sau cu o seara inainte. Daca preferati varza foarte dulce, renuntati la zeama de lamaie !


Intr-o cratita lata, incingem 200 ml ulei si punem carnea la prajit, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Cand carnea s-a prajit putin, se adauga o cana de apa si se lasa la fiert pana incepe sa se inmoaie. Adaugam varza, treptat si o calim amestecand intr-una. Punem capacul la cratita si o lasam putin la inabusit, apoi turnam o cana de apa si mai lasam 5 min. dupa care adaugam rosiile, bulionul, piper si sare, daca mai este nevoie, si mai fierbem pana varza este gata.
Varzica a fiert destul de repede pentru ca era foarte frageda !
La sfarsit tocam o legatura de marar. Se serveste cu mamaliguta.



Pofta buna !


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)