Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta cu mac:

Aluat:

    300 g faina 10 g drojdie uscata 100 g unt esenta de vanilie 2 galbenusuri 100 g zahar pudra 5-6 linguri lapte

Crema:

    500 ml lapte 200 g zahar 250 g mac 100 g pesmet 2 albusuri esenta de rom

Capricii culinare: desert afrodisiac pentru cina romantica

Mod de preparare placinta cu mac:

Aluat:

Se amesteca bine untul cu zaharul pudra si galbenusurile, pana devin o crema omogena. Se adauga esenta, faina si se framanta bine. La final se adauga drojdia dizolvata in lapte. Aluatul se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 minute.

Crema:

Se pune laptele la fiert, se adauga zaharul, macul si pesmetul. Se lasa pe foc, amestecand continuuu, pana cand se ingroasa. In crema rece, se incorporeaza esenta si albusurile batute spuma.

Asamblarea:

Din aluat se intind doua foi subtiri. Se aseaza hartie de copt in tava si se pune prima foaie. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se toarna umplutura. Se niveleaza si se adauga ce-a dea doua foaie. Se inteapa si aceasta cu furculita. Placinta se da la cuptor pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si abia apoi se taie.
Se poate servi ca atare sau pudrata cu zahar.

O reteta recomandata de blogul truedelights.