Timp de preparare: 25 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente muffins:

    2 oua 1 vanilie 125 ml. lapte 250 gr. faina 125 gr.zahar 50 ml. ulei 1/2 plic praf de copt 8 lingurite de dulceata, gem sau crema de ciocolata

Mod de preparare muffins:

Ouale intregi le mixam cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema alba. Adaugam treptat uleiul si laptele; incorporam faina amestecata cu praful de copt. Ungem formele pentru muffins (briose) si le tapetam cu faina, daca nu avem hartie speciala pt.forme .
Eu decupez cerculete din hartie de copt si pun pe fundul formei, asa merg la sigur ca nu se lipesc.
Cu o lingura adaugam compozitie in forme, pana la jumatate, adaugam la fiecare cate o lingurita de dulceata si completam din nou cu compozitie pana se umplu formele.
Se introduc la cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute, la foc mediu !


Briosele le puteti decora cu creme, frisca... sau sa le consumati simple, langa o cana mare cu cappucino !
Incercati-le pentru ca mergeti la sigur ! Garantat !



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)