Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru fursecuri alb-negru:
    150 gr. unt de buna calitate (nu cu apa in el ) 150 gr. zahar farin vanilat 300 gr.faina 1 ou coaja de lamaie 30 gr. cacao 1 galbenus 1 vanilie un strop de sare

Mod de preparare fursecuri alb-negru:

Untul se freaca cu zaharul farin pana devine spuma.Adaugam oul ,sarea,faina cernuta,vanilia si coaja de lamaie.
Aluatul se imparte in doua bucati ,una mai mare si una mai mica.Bucata mai mica se framanta cu cacao. Ambele bucati le punem in folie alimentara si le dam la rece o ora.
Bucata deschisa la culoare se intinde pana la 8 mm.,la fel si cea cu cacao .
Galbenusul se amesteca cu un strop de apasi ungem cu el foaia deschisa la culoare dupa care o asezam peste ea foaia cu cacao si trecem usor cu facaletul peste esle.Se netezesc marginile aluatului ,se ruleaza si se da la frigider pentru o ora .
Acest rulou se taie felii groase de 1/2 cm si asezam fursecurile bicolore, frumoase intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Incingem cuptorul.
Lasam la foc mediu 10-15 minute pana capata o culoare aramie,pe fund !

Toata casa o sa miroasa a vanilie !


Sunt fragede, de efect si aromate !

Pofta buna !


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)