250 grame biscuiti digestivi
| 50 grame unt fara sare
| 3 cutii crema de branza (200 grame fiecare)
| 3 oua
| 100 grame afine (blueberries) proaspete, nu congelate
| o lingura de extract de vanilie
| zeama de la o lamaie + coaja rasa
| o ciocolata alba
| 100 ml smantana lichida
| 150 grame smantana crema
| -20 grame (ptr blat) + 50 grame zahar brun (pentru umplutura – cam un sfert din cat este recomandat dar am constatat ca este suficient pentru gradul meu de “dulce”);
| -fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Blatul deja stie toata lumea cum se face: am pisat biscutii marunt apoi i-am amestecat cu untul ce se topise in tigaie si cu 20 de grame de zahar brun. Am pus apoi acest amestec pe fundul tavii rotunde de cheesecake si am presat totul, pentru uniformizare (de obicei eu folosesc ustensila pentru piureu ). Am dat la cuptor pentru 10 minute la 160 de grade (in cele mai multe cazuri blatul se pune la frigider pentru 10-15 minute, eu prefer la cuptor, sa devina usor crocant).
Am facut apoi umplutura, amestecand cu blenderul de mana cele 3 cutii de crema de branza (600 grame) cu cele trei oua (puse unul cate unul), cu cele 50 de grame de zahar, lingura de extract de vanilie dar si cu zeama de la o lamaie + coaja rasa de la aceasta. Am gustat (pas obligatoriu la mine), mi-a placut, am turnat amestecul peste blatul din forma apoi am bagat forma la cuptor, cam 30 de minute la 160 de grade – sau pana cand se intareste totul, amestecul nu mai e lichid. A iesit de un galben surprinzator de frumos.
A urmat apoi partea dedicata afinelor. Probabil va gandeati ca planul a fost sa le pun pe deasupra, la final. Nu, am decis sa le tai in jumatate (da, cam migalos…) si sa le asez pe toata suprafata umpluturii gatite.
Am facut apoi sosul topping – pe baza de smantana lichida, crema de smantana si 100 grame de ciocolata alba – totul amestecat/topit la foc mediu.
Am turnat apoi sosul cald peste umplutura acoperita cu afine.
Am lasat tot cheesecakeul sa se raceasca, langa geamul deschis cu aer proaspat, apoi l-am acoperit cu fulgi de ciocolata menajera – foarte gustoasa insa si facuta din 60% cacao.
Am bagat cheesecakeul la frigider, 3-4 ore (de preferat mai mult sau daca il faceti seara sa stea peste noapte, eu l-am facut dimineata), apoi, cand l-am scos, am indepartat cu grija inelul exterior, ajutandu-ma si de lama unui cutit cu care am inconjurat cheesecakeul, intre acesta si inelul metalic. Si a iesit frumos si apetisant.
O reteta propus de Foodblog.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|