Dificultate: redusa

Timp de preparare: aprox. 25 minute

Ingrediente necesare pentru pate de ficat:
    1 kg ficatei de pasare 3 cepe albe 150 g unt 4 lingurite piper macinat sare cimbru uscat 5 catei de usturoi
Mod de preparare pate de ficat:

Ficateii se verifica sa nu aiba fiere, care ar putea da gust amar, neplacut, pateului. Ficatelul se spala, se lasa la scurs intro sita. Intro cratita punem untul la topit, se aduga ceapa taiata pestisori, usturoiul maruntit, se calesc pana devin sticloase, se adauga ficatul, se lasa la foc potrivit 10 minute, amestecand din cand in cand, se pipereaza, se adauga cimbrul uscat. Dupa ce adugam condimentele, mai lasam cratita pe foc 1 minut, stingem focul, potrivim de sare, lasam sa se racoreasca cateva minute. Cu mixerul vertical, mixam compozitia si obtinem o pasta fina de pate. Eu l-am pus in cutii de margarina si l-am pastrat la frigider, dar l-am terminat intr-o saptamana. Noua ne place cu ceapa sau cu rosii, e delicios!
 

Pe blogul dulcesarat gasiti si alte retete delicioase.