Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru frigarui de calamar:
    8 rosii cherry 1/2 piper negru macinat 1/2 lingurita cu boia iute putina sare de mare ( un varf de cutit) 400 de grame de rondele de calamar (congelat) 4 ciuperci champignon ( nu se folosesc piciorusele) 4 bete pentru frigarui  1 dovlecel mic (alb).


Mod de preparare frigarui de calamar:

Se decongeleaza calamarul. Se poate lasa intr-un vas cu apa rece. In tot acest timp se spala legumele (dovlecelul, rosiile si ciupercile). Se lasa nedecojie ciupercile.

Dovlecelul nu se decojeste nici el. Rosiile eu le-am lasat intregi, caci erau micute (de retinut ca exista mai multe soiuri de rosii cherry!). Dar, daca legumele sunt mai mari, puteti sa le taiati in rondele, atat rosiile, dovlecelul, cat si ciupercile.
Se infig prin tepuse (aveti nevoie de 4 tepuse pentru frigarui), alternativ sau cum doriti, rosii, dovlecei, ciuperci si calamar. Se presara sare, piper negru macinat si boia. Se incalzeste gratarul si, dupa ce s-a incalzit, se asaza frigaruile. Se intorc si pe o parte si pe alta.

Pofta buna!


O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)