Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru rulori cu spanac si branza feta:
    1 pachet foi pentru placinta 200 gr. frunze de spanac spalate si uscate 250 gr.de branza feta 1 ou mare,batut marar si patrunjel 1 lingura ulei de masline sare de mare si piper 150 gr. de unt topit


Mod de preparare rulouri cu spanac si branza feta:

Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam spanacul si lasam pana se inmoaie. Se scoate intr-o strecuratoare, se apasa cu o lingura sa indepartam zeama in exces si se usuca cu hartie-prosop.Tocam marunt spanacul si il punem intr-un bol mare. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Sfaramam branza feta peste spanac si adaugam oul, verdeturile tocate, sare si piper .

 

Lucram cu cate doua foi odata, pastrandu-le pe celelalte acoperite cu un servet de bucatarie, pentru a nu se usca. Ungem cu unt topit prima foaie si apoi o punem si pe a doua peste prima si ungem. Taiem foile pe lung, in doua, punem o lingura de umplutura de branza feta si spanac la capatul dreptunghiului de aluat, lasam o margine de 2 cm. pe ambele parti. Rulam aluatul peste umplutura cat sa o inchidem, apoi pliati ambele capete si continuati sa rulati, ca si cum ati face o tigareta. Repetati procesul cu celelalte foi.

Dati rulourile la cuptor 20-30 de minute, pana cand devin fragede si rumene.


Sfat : Nu frecati , ca mine, branza cu spanacul , amestecati lejer cele doua ingrediente .

Optional am folosit seminte de susan dupa ce am uns rulourile cu galbenus batut.

Bune-bune!


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)