Aceasta reteta apartine marelui bucatar Gordon Ramsay incununat cu 13 stele Michelin ! Am primit cadou de la sotul meu cartea sa de bucate "Bucataria lumii" din care am pregatit acest tort scaldat intr-o baie cu mirodenii.
Timp de preparare: 1 - oreDificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tort cu nuca:
Mod de preparare tort cu nuca:
Preincalziti cuptorul la 190 de grade. Ungeti cu unt o forma de tort de 23 de cm ( forma mea a avut diametrul de 26 cm si a iesit perfect).
Intr-un bol mare, bateti galbenusurile, coniacul (eu am avut Campari si nu s-a simtit nici o modificare a gustului, in rau ), coaja si zeama de portocala, pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.
Puneti intr-un mixer zaharul, scortisoara, cuisoarele, faina, praful de copt, crutoanele si 150 gr. de nuca si amestecati pana obtineti granule fine. Puneti amestecul intr-un bol mare. In alt bol curat, bateti albusurile spuma .
Amestecati compozitia cu galbenus cu cea de crutoane, apoi adaugati cu atentie albusurile, folosind o lingura mare de metal, pana omogenizati.
Turnati compozitia de tort in tava si lasati-o la cuptor 40 de minute. Se inteapa cu o scobitoare sa se verifice daca este gata.
Cat timp tortul este la cuptor, preparati siropul cu mirodenii ( eu l-am preparat la inceput pt. ca trebuie turnat rece). Puneti toate ingredientele intr-o cratita mica si amestecati-le la foc potrivit pana dizolvati zaharul. Asteptati sa dea in clocot si lasati la foc mic 5 min. Asteptati sa se raceasca si se strecoara printr-o sita intr-un borcan
Cnd tortul este gata, scoateti-l din cuptor si intepati-l pe toata suprafata cu un betisor. Presararti deasupra restul de nuci ( eu am pus cateva in plus), apoi puneti cu o lingura siropul racit peste tortul fierbinte.
Se lasa sa se raceasca inainte de a-l servi.
Pofta buna !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)