Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu ciocoloata cu quinoa si sos de portocale:
    200 gr de quinoa (gasiti aici) 250 gr apa 50 gr lapte 4 oua 1 lingurita esenta de vanilie 150 gr unt 200 gr zahar 200 gr cacao 1 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:

Sosul de portocale:

    sucul de la 3 portocale coaja de la 1/2 portocala taiata fasii subtiri 150 gr zahar

Se pune la fiert sosul de portocale din sucul de la portocala, zahar si coaja de portocala. Se lasa la fiert pana cand sosul scade si se ingroasa.

Puneti la fiert quinoa in apa. Cand apa da in clocot, dati focul incet si lasati pe foc inca 10 minute.

Amestecati laptele cu ouale si vanilia. Incorporati si quinoa.

Intr-un vas separat amestecati ingredientele uscate si adaugati-le treptat in amestecul de mai sus.

Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana cand o scobitoare iese uscata.

Pe blogul amainbucatarie gasiti si alte retete delicioase.